ÁLLATTARTÁS

Az állattartás  területén komoly követelmények vannak érvényben az effektív, gazdaságos és  költséghatékony hőszigetelést  illetően. Akár sertés-, akár baromfitartás a cél, a szigetelés egyike a  legfontosabb tényezőknek, amelyektől a jó eredmények és hozamok függenek.

Az egyenletes és huzatmentes szigetelés különösen a baromfinevelés terén eredményez  remek mutatókat, mivel az állatok az ól egyenletes klímája miatt nem csak  bizonyos helyeken tömörülnek össze, hanem a teljes rendelkezésre álló területet  kihasználják. Jelentősen csökkennek a sebesülések vagy az eltérő táplálékmennyiség  felvétele miatti kiesések. A beistállózási időben, főleg amikor egy istállót adott idő alatt hamar fel kell fűteni, az általunk szolgáltatott szórt habréteg jó szigetelési tulajdonságainak köszönhetően azonnal kifizetődik. A gyorsabb  felfűtéssel energiát takarítunk meg, és ezáltal a költségekkel is spórolunk. Az istálló kívánt hőmérsékletét rövid időn belül elérjük, és azt az istállóban tartás további időtartama alatt is optimális szinten tarthatjuk. Szigetelésünk  légzárósága is fontos, mondhatni döntő szerepet játszik az állattartásban. Ahol csak szellőzést alkalmaznak a nevezett területen, a levegőnek egy előre meghatározott utat kell bejárnia. Azonban azáltal, hogy sok lemezes rendszerben az illesztéseken át behúz a külső levegő, a korábban kiszámolt légáramlatok gyakran nem tudják tartani az előírt útvonalat. E téren a varratmentes poliuretánhab tökéletes megoldást jelent. Akár a már meglévő lemezeket is, amelyeknek néhány év után az illesztéseknél megmutatkoznak a gyenge pontok, ki lehet utólag javítani poliuretán habbal, és így a régi szigetelőrendszer összes hibájáról is múlt időben beszélhetünk.

Szórt poliuretán szigetelés Szórt habos technika jpg

Egy PE-szövetből kialakított közbeiktatott födém szigetelése, amelyet azért húztak be, mert a meglévő teremmagasságra nem volt szükség.

Istálló szigetelés szórt poliuretánnal Istállószigetelés jpg.

Egy újonnan kialakított pulykanevelő csarnok szigetelése. A szigetelő rétegnek köszönhetően nem keletkezik kondenzvíz, télen és nyáron pedig jobban szabályozhatóak a hőmérsékleti körülmények.

Állattartó épületekben a hőmérséklet ingadozása negatívan befolyásolja az állatok élettani fejlődését, húsképződését, takarmány felhasználást. E tényezőnek komoly pénzügyi kihatásai lehetnek. Poliuretán habbal történő szigeteléssel az optimális belső hőmérsékletet – évszaktól és időjárástól függetlenül – biztosítani lehet. A szórt technológiából adódóan a kritikus páralecsapódásra hajlamos épületszerkezeti elemek könnyedén szigetelhetők. Mivel a szigetelőanyag kis vastagságban közvetlenül a szigetelendő felületre kerül (sok esetben a tetőfedő anyagra), ezért a rágcsálók részére nem biztosít életteret, s nem telepszenek meg benne.

Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail