A fémlemezeken és trapézlemezeken a födémtartományban keletkező kondenzvíz problémája is újra és újra jelentkezik, különösen szigeteletlen felületek esetében. A víz lecsapódásának oka az, hogy a meleg levegő hideg felülettel érintkezik. Mivel a meleg levegő több nedvességet képes tárolni, mint a hideg levegő, pontosan a hideg felülettel való találkozási pontban keletkezik a kondenzvíz.

Ez a jelenség nem csupán a falakon és a födém tartományában figyelhető meg, hanem más fémes alapszerkezeteken is, például többek között acélgerendákon és tárolótartályokon, illetve ablakoknál és betonfelületeken is.
A folyamatos kondenzvíz különösen az állattartásban képes betegségeket előidézni, lehetővé téve a kórokozók gyorsabb szaporodását is.

A burgonyatárolókban, avagy más mezőgazdasági termények raktáraiban a kondenzvíz szintén nagy ellenség, amely rontja a termékminőséget és azzal együtt a kívánt hozamot is.

 

Ki ne ismerné a bosszantó helyzetet, amikor egy szigeteletlen épületben, például műhelyben vagy gépszínben időjárásváltozás esetén a kondenzvíz folyton az ember fejére csepeg? A szigetelő rétegként felszórt poliuretánhab itt is rögtön segíthet a problémán! 

Kondenzvíz megszüntetése szigetelés elött Lemeztető szigetelés elött jpg.
Lemeztető szigetelés párakicspódás ellen ,szórt kemény habbal Kondenzvíz megszüntetése szórt habbal jpg.
Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail