PINCETETŐK ÉS EMELETI FÖDÉMEK SZIGETELÉSE

A magán-lakóépületek energiamegtakarításának témája napról napra nagyobb hullámokat vet. Különösen a pincetetőket illetően állnak az érintettek gyakran megoldhatatlannak tűnő probléma előtt, mivel a meglévő mennyezeti magasságok a hagyományos szigetelést nem teszik lehetővé, avagy nincs lehetőség a gazdaságos szigetelésre, mint pl. a boltíves mennyezetek esetében. Ezekben az esetekben is a szórt hab alkalmazása a legkiválóbb eljárás.

A poliuretán hab saját tapadóképessége révén nincs szükség semmiféle további mechanikus felfogatásra. Szigetelésünk a felvitelt követően azonnal a kívánt hatást éri el. Több réteg felvitelével bármely szigetelési célérték megvalósítható. Alacsony mennyezetmagasság esetében, mint például karbantartó járatokban is a szórt poliuretán hab kínálja a legegyszerűbb és legjobb megoldást a tartós és hatásos hőszigeteléshez. A poliuretán hab páratlan szigetelési értéke mellett  egyéb szigetelőanyagokhoz képest csak körülbelül 50 %-os vastagságot igényel. A megtakarított szigetelési vastagság nem csak az alacsony belmagasságú pincejáratokban játszik fontos szerepet, hanem a felső emelet födémének szigetelésekor is döntő érv lehet a poliuretán habbal végzett szigetelési munkálatok mellett. A felhordott réteg ebben az esetben is csak körülbelül a fele az egyéb szigetelőanyagoknál alkalmazott vastagságnak, és a padlás egyszerű vagy alkalomszerű használata esetén minden további beavatkozás nélkül járható felületet képez. Azonban intenzív használat esetén is, például többgenerációs házak szárítópadlásain is hamar kiváló eredmény érhető el a
poliuretánhabbal és egy kiegészítő burkolattal.

 

Mélygarázs mennyezetszigetelése Pincetetők-szigetelése jpg.

Nagyon sokszor hibás a döntés, hiszen legtöbbször a legolcsóbb. hőszigetelő anyagot választják, ami természetesen az adott épületszerkezet hőszigetelésére nem a legmegfelelőbb. A téli hideg miatt az épületek sokaságában jelentkezik páralecsapódás, penészesedés, továbbá magas az energiafogyasztás és jelentősek az épületkárok is. A különböző épületszerkezetek hőszigetelését alapvetően az határozza meg, hogy az adott épületszerkezet kéthéjú vagy egyhéjú, azaz rendelkezik-e átszellőztetett légréssel, vagy sem. Az épületfizikában is érvényes a "hasonlót a hasonlóval" elv, azaz: 

- az egyhéjú (zárt) épületszerkezetekben zárt pórusú, zárt cellaszerkezetű hőszigetelőanyagokat, amíg 
- a kéthéjú, átszellőztetett épületszerkezetekben nyílt pórusú, nyitott szálszerkezetű, átszellőztethető hőszigetelő anyagokat célszerű alkalmazni. 

Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail