ÁLLATTARTÓ ÉPÜLET, ÓL, ISTÁLLÓ SZIGETELÉS

Az állattartás  területén komoly követelmények vannak érvényben az effektív-, gazdaságos- és költséghatékony hőszigetelést  illetően. Legyen szó sertés-, marha- vagy baromfitartásról, nevelésről a szigetelés az egyik legfontosabb tényező, amelytől a jó eredmények és a hozamok függnek. Az általunk alkalmazott minőségi szigetelés kitűnő eredményekkel bír az állattartás terén is.

 

A jól szigetelt épületben az állatok a helyiség egyenletes klímája miatt nem csak bizonyos helyeken tömörülnek össze, hanem a teljes rendelkezésre álló területet kihasználják, ezzel jelentősen csökkennek a sebesülések vagy az eltérő táplálékmennyiség  felvétele miatti kiesések. A beistállózási időszakban, főleg amikor egy helyiséget adott idő alatt gyorsan kell felfűteni, az általunk szórt habréteg jó szigetelési tulajdonságainak köszönhetően, azonnal kifizetődik. A gyorsabb felfűtéssel energiát takarítunk meg és ezáltal a költségekkel is spórolunk. Az istálló kívánt hőmérsékletét rövid időn belül elérhetjük és azt a tartás további időtartama alatt is megfelelő szinten tarthatjuk.

 

Szigetelésünk  légzárósága is fontos szerepet játszik, ugyanis ahol szellőzést alkalmaznak, a levegőnek egy előre meghatározott utat kell bejárnia. Azáltal, hogy sok lemezes rendszerben az illesztéseken át behúz a külső levegő, a korábban kiszámolt légáramlatok gyakran nem tudják tartani az előírt útvonalat. E téren is a szórt, varratmentes poliuretánhab jelenti a tökéletes megoldást. Akár a már meglévő lemezeket is - amelyeknél néhány év után az illesztéseknél megmutatkoznak a gyenge pontok - ki lehet utólag javítani szórt poliuretán habbal és így a régi szigetelőrendszer összes hibájáról is csak múlt időben beszélhetünk.

BAROMFIÓL SZIGETELÉS

A hab hézagmentes, tökéletesen tapad a felülethez, vízhatlan és kitűnő hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, a zárt mikroszkopikus sejtstruktúrájának köszönhetően. Egészségügyi szempontból ártalmatlan, igény szerint felületkezelhető. A szigetelés mosható és fertőtleníthető.

SERTÉSÓL, MALACNEVELŐ SZIGETELÉS

A szórt poliuretán hab szigetelések egyik fő területe az állattartó épületek utólagos csepp- és páramentesítése valamint hő és csapadékvíz elleni szigetelése. A poliuretán hab segítségével megoldható a nagymértékű hőingadozás, amely kedvezőtlenűl hat az állatok fejlődésére. Minél kevesebb energiát fordít egy állat télen a testének a fűtésére, annál több energiát tud fordítani a testsúlyának a növelésére. 

SZARVASMARHA ISTÁLLÓ SZIGETELÉS

Megfelelő  szigeteléssel a súlygyarapodásra tartott állatok hatékonyabban, jobb életkörülmények között fejlődnek. Az épületben a páralecsapódások és abból eredő problémák azonnal megszünnek. A felhasznált alapanyag műszaki tulajdonságából adódóan hő- és víz szigetelésére egyaránt alkalmas.

PÁRALECSAPÓDÁS MEGSZÜNTETÉSE

A fém- és trapézlemezeken a födémtartományban keletkező kondenzvíz problémája újra és újra jelentkezik, különösen a szigeteletlen felületek esetében. A folyamatos kondenzvíz főleg az állattartásban képes betegségeket előidézni, lehetővé téve a kórokozók gyorsabb szaporodását.

LÓISTÁLLÓ SZIGETELÉS

A szigetelés legelterjedtebb és egyben legkedveltebb alkalmazási területe a tetők utólagos szigetelése. Előnye, hogy a munka a meglévő tetőfedés leszedése nélkül végezhető el, jelentősen csökkentve ezáltal a felújítás költségeit. A tető fedése lehet lemez, bitumen, eternit, hullámpala, minden esetben tökéletes vízzárás és hőszigetelés érhető el a habbal való utólagos szigetelés során.

HULLÁMPALA, PALATETŐ SZIGETELÉS

Elöregedett hullámpaláknál, palatetőknél nagy gondot okozhat a régi, repedezett, eltört palák cseréje, mivel ez rendkívül nehéz és költséges feladat. Ezek szigetelésére is a legjobb megoldás a szórt purhab, mivel alkalmazása esetén nem kell eltávolítani a régi palatetőt, hanem toldásmentesen, közvetlenül felhordható. Ez megszűntet mindenféle hő- és vízszigetelési problémát. A réseket és repedéseket is tökéletesen eltömít és nem utolsó sorban az épület stabilitását is nagymértékben megerősíti.

HIDROGLÓBUSZ, ACÉL SZERKEZETŰ VÍZTORONY SZIGETELÉS

Az acélszerkezetű víztornyok hazai válfajai kezdetben a tároló térfogat kialakításától függetlenül általában kihorgonyzott rendszerűek, a víztorony tároló tartálya a csőoszlopon helyezkedik el.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail