HIDROGLÓBUSZ, ACÉL SZERKEZETŰ VÍZTORONY SZIGETELÉS

Ezekből a tornyokból az elmúlt 40 év során sokszáz épült Magyarországon.

 

A hidroglóbuszok, mint más,  egyéb szerkezetű magastárolók előnye, hogy a fogyasztók vízellátása, a tűzoltóvíz szolgáltatása, elektromos energia kimaradás esetén a tároló tartály térfogatától függő mennyiségben kellő atmoszférikus nyomás mellett biztosított.

 

A hidroglóbusz vékony acélfala nem ad elegendő védelmet a csővezetékek és a víz befagyása ellen, ezért azt valamilyen hőszigeteléssel kell ellátni. Sajnos a legtöbb acélszerkezetű víztorony a hagyományos, szálas technológiával van szigetelve, ami rengeteg problémához vezethet. Az illesztéseknél gyakran alakulnak ki hőhídak, ahol idővel páralecsapódás keletkezik és a szigetelés saját súlyától összeesik. Ebben az esetben már nem látja el megfelelően a feladatát, ami komoly károkat okozhat.

 

A purhab szigetelési forma nagy előnye a régi szigetelőanyagokkal szemben, hogy nem zsugorodik, nem esik össze, valamint az egészségre ártalmatlan. A szórásos technológiának köszönhetően az anyag a legkisebb réseket is maradéktalanul kitölti, így egy kompakt, varratmentes szigetelőréteget biztosít, ezáltal megszűnnek a rögzítők vagy hézagok által okozott hőhidak.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail