HULLÁMPALA, PALATETŐ SZIGETELÉS

A hazai táj képéhez kétségtelenül hozzá tartozik a hullámpalával fedett gazdasági épület látványa.

 

Az Eternit hullámpala - nevéből adódóan - hullámos profilú termék, ami kialakítása miatt ritka alátámasztást igényel. Hazánkban az 1980-as évekig elsősorban mezőgazdasági-, ipari- és kereskedelmi épületeken nagyon elterjedt fedési anyag volt, de családi házakon és garázsokon is gyakran találkozunk még ma is hullámpala tetővel.

 

Sokak által ismert problémának számít  az elöregedett, bemohásodott és beázó palatetők szigetelése, felújítása. A régi palafedés elöregedésének első problémás jeleit legtöbbször az okozza, hogy a tetőn néhány elem eltörik, itt befolyik a víz, korhad a tetőszerkezet és előbb-utóbb a zárófödém átnedvesedése után a mennyezeten is megjelenik a nedvesség. Amennyiben komplett tetőfedés csere mellett dönt a tulajdonos, számolnia kell azzal, hogy épülete több napon, esetleg több héten keresztül védtelen lesz az esőzésekkel szemben, ami jelentős anyagi károkat okozhat. Az azbeszt tartalmú pala bontása és szakszerű ártalmatlanítása viszont komoly plusz költséget okoz, mivel a bontás után törvényileg szabályozva veszélyes hulladékként kezelendő.

 

Költséghatékonysága révén az elmúlt évtizedben jelentős teret hódít a palatetők bontás nélküli felújítása, utólagos hőszigetelése. A PUR-Szigetelő Kft. az egyik legjobb és biztos vízzárást nyújtó, esztétikus megjelenésű technológiai eljárást kínálja. A szórt poliuretán hab egy olyan anyag, melyet folyékony formában hordanak fel, majd az eredeti térfogatának többszörösére kitágulva páratlan szigetelő réteget alkot. Alkalmazása esetén nem kell eltávolítani a régi palatetőt, mivel közvetlenül felhordható és megold mindenféle víz- és hőszigetelési problémát. A kémiai reakció közben keletkező cellákon a víz molekulái nem tudnak áthatolni, ezáltal egy tökéletes hő- és vízzáró réteg jön létre. A szórásos technológiának köszönhetően az anyag a legkisebb réseket is maradéktalanul kitölti. Egybefüggő, kompakt felületet alkot, amelyen nem található illesztési és toldási pont, ezáltal egy olyan hőhídmentes felületet alakul ki, ami az épület stabilitását is nagymértékben megerősíti.

Druckversion Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail