SERTÉSÓL, MALACNEVELŐ SZIGETELÉS

A fenntartható sertéstartás egyik alappillére a korszerű épület, melynek elengedhetetlen része a szakszerűen alkalmazott hőszigetelés.

 

Magyarországon egyre jobban elterjedtek az iparszerű állattartó telepek, jellemző a sertéstenyésztés. A haszonállat tartás legfőbb célja az anyagi nyereség realizálása, ehhez azonban olyan körülményeket kell teremteni az állatok számára, hogy azok megfelelően tudjanak fejlődni.

 

A sertéstartó épületek, ólak készülhetnek hagyományos vagy a korunkra jellemző könnyű-, acélszerkezetes építési móddal, viszont hőszigetelésük elkerülhetetlen feladat és a már meglévő, általában hagyományos technológiával készült épületeket is időszerű és szükséges felújítani. A megfelelően hőszigetelt ól, istálló segít kialakítani az optimális körülményeket az állatok nevelésére,  tartására, a jó szigetelés pedig megvédi az épületet és az állatállományt a szélsőséges hőmérsékeltváltozásoktól mind nyáron, mind télen. A sertések egészsége és fejlődése érdekében rendkívül fontos az ól, istálló levegőminőségének és hőmérsékletének szabályozása is, valamint a magas nedvességtartalom fenntartása. A vízpára viszont tönkreteszi az épület szerkezetét és a túlzott hőingadozás kedvezőtlenül hat az állatok fejlődésére.

 

Az általunk szórt, varratmentes poliuretánhab szigetelés minden épülettípus esetén hatékonyan alkalmazható, kiváló tulajdonságai miatt a sertésól hő- és vízszigetelésére az egyik legalkalmasabb anyag, mivel több funkciót tud ellátni az épületben. A toldásmentes felület miatt megszünteti a tető beázásait, kiváló hőszigetelő réteget biztosít, valamint megszünteti a párlecsapódást és visszacsepegést. Nem csak a téli hidegben nyújt megfelelő védelmet, hanem megszünteti a nyári forróságban a tető által sugárzott hőt is. A belső oldalon, az általunk, szakszerűen kivitelezett poliuretán hab szigetelés miatt a páralecsapódás kockázata megszűnik és a hőszigetelés felületén egyáltalán nem várható. Az épület geometriai adatainak figyelembe vételével meghatározott,  megfelelő vastagságú purhab szigetelés segít a költségek optimális szinten tartásában. Az elkészült felület magasnyomású mosóval tisztítható és ellenáll a gázoknak, savaknak és lúgoknak is.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail