KONTÉNER SZIGETELÉS

A klasszikus, tengeri konténerek más, akár lakáscélú fejlesztése egy új, és meredeken felfelé ívelő folyamat az alternatív építkezésen belül.

 

Eleinte átmeneti megoldásként használták a feleslegessé vált konténerekből kialakított helyiségeket, például melegedőnek, munkaállomásnak, raktárnak, de később egyértelművé vált, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy lakóházként is alkalmazzák. Költséghatékony megoldás, hiszen az ára töredéke egy hagyományos épület felépítésének és felhasználhatósága rendkívül sokoldalú.

 

A hajózási konténerek oldalai acéllemezekből állnak, hőszigeteléssel általában nem rendelkeznek. Ahhoz, hogy emberi tartózkodásra alkalmas legyen szigetelni kell. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis milyen szigetelőanyagokat alkalmazzunk. Az eddig ismert, hagyományos módszerek tükrében a hagyományos szigetelés számtalan problémát hagy maga után, és a különböző technikák előnyeik mellett megannyi hátránnyal is rendelkeznek.

 

A kőzet- és üveggyapot szigetelés alkalmazásánál a párazárást, páralecsapódást is meg kell oldanunk, mivel csak a száraz hőszigetelés szigetel. Ha a pára bejut a szerkezetbe akkor hővezetővé válik, így az anyag elveszíti a hőszigetelő képességét, hosszútávon pedig a súlyánál fogva összeesik, nem végzi el többé megfelelően a feladatát. A táblás szigetelések, mint például polisztirol esetében pedig gyakran alakul ki hőhíd az egyes táblák találkozásánál. Minél nagyobb rés marad a két tábla között annál nagyobb a hőhíd. Egy speciális, illesztésmentes szigeteléssel viszont ellensúlyozható mindez.

 

Az általunk szórt, kétkomponensű, helyszínen előállított szigetelőanyag kiváló hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A konténer külső és belső oldalára egyaránt felhordható a kívánt vastagságban így az acél korrózióvédelmét is ellátja. A magas diffúziós ellenállás okozza, hogy a szigetelőréteg nem telik meg vízzel, így megtartja a tökéletes hőszigetelő tulajdonságait szélsőséges körülmények között is. A szórásos technológiának köszönhetően egy egybefüggő, minőségi szigetelés alakítható ki a konténer sarkainál is.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail