SPORT- ÉS RENDEZVÉNYCSARNOK SZIGETELÉS

A sport- és rendezvénycsarnokok a települések, városrészek életében központi szerepet játszanak.

 

A sport terén betöltött szerepük mellett számos szociális, kulturális és szórakoztató tevékenység helyszíneként jelentős hatást gyakorolnak a helyi társadalom életére. Bár korábban nem helyeztek nagyobb hangsúlyt a sportcsarnokok hőszigetelésére, az igény egyre gyakrabban merül fel ilyen épületek esetében is, hiszen a környezettudatosság és a csarnokok fűthetősége, hűthetősége mindinkább előtérbe kerül. Ezeket a csarnokokat általában lemezszerkezet borítja, amelynek nincs szigetelése, ezért a fűtésre, hűtésre felhasznált energia költsége évente akár több millió forint is lehet.

 

Minden csarnoképület utólagos szigetelésénél fontos szempont, hogy a beépítendő hőszigetelés alacsony testsűrűségű legyen, mert ezzel elkerülhetjük a szerkezetek túlterhelését. Emellett fontos, hogy úgy alakítsuk ki az épület új rétegrendjét, hogy ne alakuljanak ki hőhidak, amelyek a jelentős hőveszteségen túl a szerkezetek korróziójához, végül az anyag meggyengüléséhez vezetnek.

 

A sport és rendezvénycsarnokok szigetelésének terén is a szórt purhab szigetelés jelenti a legjobb, legegyszerűbb megoldást. Az épület szigetelésekor a szórt hab nem csak szigetel, de kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hőhidakat a szerkezetben, mindemelett csekély súlyának köszönhetően minimálisan terheli a tetőszerkezetet.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail