LAKÓÉPÜLET, CSALÁDI- ÉS TÁRSASHÁZSZIGETELÉS

A lakóházak, családi- és társasházak esetében nem számít, hogy mely területen kell elvégezni a kivitelezést, a legfontosabb szempont, a költséghatékonyság, a gazdaságosság, vagyis, hogy anyagi ráfordításunk hamar megtérüljön. A szórt hab technológiával egy egységes és huzatmentes szigetelést kapunk, így a lakásban vagy házban a hőmérséklet optimális hőfokon tartható. Ezért a pur habbal történő hézagmentes szigetelés napjainkban a legjobb technológia a piacon.  A szigetelés során a különbőző  igényekhez alkalmazkodva épületen belül  más-más  szigetelési  vastagságot lehet alkalmazni. A kész felület rendkívül jó hőszigetelő értékkel rendelkezik, hamar megtérül, így kímélve pénztárcáját.

PADLÁSFÖDÉM SZIGETELÉS

Ha nincs megfelelő hőszigetelés, ennél a határoló szerkezetnél, akkor a hideg födém valósággal kiszippantja a meleget az otthonunkból. A szigetelő hab gyors megszilárdulása után a felület járható, terhelhető, tisztítható vagyis padlásként bármely áru tárolására is jól funcionálhat a szórás után.

TETŐSZIGETELÉS

A manapság gyakran előforduló, hirtelen időjárás változásból fakadó, idő okozta károk nagy része elkerülhető a tető belső felületének szórt habbal történő szigetelésével.

LÁBAZATSZIGETELÉS

A lábazat szigetelése kiemelten fontos a kialakuló hőhíd megszüntetésében. A lábazati szigetelés anyagának keménynek, jó hőszigetelőnek és nem utolsó sorban jó vízszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Mivel az általunk szórt anyag egyetlen csepp vizet sem vesz fel, nem fordulhat elő vizesedés és ezzel együtt a hőhidak is szigetelésre kerülnek.

KŐHÁZSZIGETELÉS

Kőházak esetében olyan problémák merülnek fel, melyek csak a kőből épült szerkezetek esetében kerülnek elő. A téli és nyári időszakban egyaránt rendkívüli megoldást nyújt a szórt, zártcellás poliuretán hab szigetelés.

LAPOSTETŐ SZIGETELÉS

Bármilyen építésű lakóházról van szó, nagyon fontos a beázás mentes és jól hőszigetelt tető megvalósítása. A legmegbízhatóbb szigetelési forma ebben az esetében is a szórt poliuretán habszigetelés. Egybefüggő réteget alkot, amely vízzáró és illesztési pontoktól mentes, így az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is kiküszöbölhetők.

BETONALJZAT ÉS PADLÓSZIGETELÉS

Napjainkban az építkezéseknél egyre inkább a gyorsaság és a gazdaságosság a fő szempont, ezért szinte minden víz-, áram- és egyéb ellátóvezetéket betonalapra fektetnek, így azokat a kiegyenlítő réteg felvitele előtt, be kell ágyazni a szigetelésbe, ezen problémára is tökéletes megoldást nyújt a pur habbal történő szigetelés, mely a hagyományos szigetelési rendszerekkel ellentétben költséghatékony és időtakarékos megoldást kínál.

HOMLOKZATSZIGETELÉS

Homlokzatok szigetelésénél a szórt poliuretán habot kívülről hordjuk fel a felületekre. Ennél a munkamódszernél is egy teljesen varratmentes szigetelés az eredmény és biztosan megszűnnek a hő-, illetve hideghidak.

PINCESZIGETELÉS

Különösen a pincetetőket illetően állnak az érintettek gyakran megoldhatatlannak tűnő probléma előtt, mivel a meglévő mennyezeti magasságok, hagyományos szigetelést nem tesznek lehetővé, avagy nincs lehetőség a gazdaságos szigetelésre, mint pl. a boltíves mennyezetek esetében. Ilyen vagy hasonló történésekben is a szórt hab alkalmazása a legegyszerűbb, legmegfelelőbb választás.

SZARUFÁK KÖZÖTTI SZIGETELÉS

A régi szigetelés gyakran már 20 éve vagy még régebb óta „állja a sarat”. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy a régi szigetelést alaposabban szemügyre véve megállapítsuk, hogy az már nem látja el feladatát. A szórthabos eljárásnak köszönhetően lehetséges az is, hogy egy tervezett tetőcsere során a régi szigetelést felújítjuk és a kimagasló szigetelőteljesítményű poliuretánnal egyedülálló minőségű bevonatot képezzünk ki.

GARÁZS, MÉLYGARÁZSSZIGETELÉS

Garázsok, málygarázsok szigetelésénél általában a meglévő mennyezeti magasságok a hagyományos szigetelést nem teszik lehetővé, avagy nincs lehetőség a gazdaságos szigetelésre, mint pl. a boltíves mennyezetek. Ilyen  esetekben is a szórt hab alkalmazása a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás.

CÖLÖPHÁZ SZIGETELÉS

Partmenti épületek, nyaralók, cölöpökre épült házaknál a szigetelést alúlról végezzük. Az általunk szórt anyag egyetlen csepp vizet sem vesz fel, ezért nem fordulhat elő vizesedés sőt, ezzel együtt még a hőhidak is szigetelésre kerülnek.

TERASZ, ERKÉLYSZIGETELÉS

A teraszok, erkélyek jellemző problémája, hogy burkolatuk túlnyomó részben előbb- utóbb felfagy. Lehetséges hibaforrás még, hogy az erkélyek szélein a vízorr kialakítása nem készült el vagy rosszul van kialakítva, ezért az erkélyről lefolyó víz áztatja a homlokfalat. Amennyiben a teraszok födémként vannak megépítve, vagyis van alattuk valamilyen helyiség, úgy azok mennyezetén, ázási nyomok találhatóak, súlyosabb állapotban beáznak. Ilyen vagy hasonló problémák esetén is a legkézenfekvőbb megoldást a szórt purhab jelenti. 

FALSZIGETELÉS

A falak tökéletes szigetelésére a purhab a legmegfelelőbb szigetelőanyag, mivel nemcsak télen a hidegben, hanem a nyári melegben is tökéletes védelmet nyújt otthonának, mivel segít a házban megtartani az optimális hőmérsékletet, ezzel egyidejűleg energiát is spórol Önnek.  

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail