FALSZIGETELÉS

Az épületek külső szigetelése, ma már nem lehetőség, hanem elengedhetetlen követelmény.

 

Az egyre növekedő energiaárak, valamint a föld fosszilis energiahordozó-készletének kimerülése miatt ma már nem kérdés az épületek hőszigetelésének létjogosultsága. A külső szigetelés feladata többek között, hogy megvédje házunk falainak szerkezetét, továbbá hatékonyan és jelentősen mérsékelje a külső hőmérsékletingadozás és hőtágulás okozta negatív fizikai hatásokat, amelyek lakóházunkra hatnak.

 

A hagyományos rostos anyagú szigetelések csekély mértékben állnak ellen a hővezetésből eredő hővesztésnek és a konvekciós áramlatok lassítására is csupán csak kísérletet tesznek. A levegő szabadon mozog a szigetelésben és azon keresztül, ami csökkenti a szigetelési értékét és károsító nedvességtartalom-problémákhoz vezethet.

 

A kétkomponensű, helyszíni szórásos eljárással előállított szigetelőanyag kiváló hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A felvitelt követően tökéletesen kitölti a felületen található összes olyan hézagot, amelyeket egyéb hőszigetelő anyag használata esetén nem lehet megfelelő minőségben szigetelni és ez által megakadályozza a hőveszteségek kialakulását, ellentétben a hagyományos szigetelések illesztési hibáival. Nem engedi belépni a levegőt, ezáltal megállítja a konvekciós hővesztést. Alkalmazása esetén megszűnnek a dilatációs hőmozgások és a belső hőmérsékletingadozás is minimálisra csökken, így kiküszöböli a belső páralecsapódást. Páratlan tapadási képessége miatt nincs szükség semmiféle mechanikus felfogatásra, dűbelezére, ezért, a szórt poliuretán szigetelő habbal képesek vagyunk egy teljes felületén egybefüggő, homogén réteget kialakítani. Szerkezete révén teljes keresztmetszetében vízhatlan, így vízszigetelő anyagként is felhasználható. A magas diffúziós ellenállás okozza, hogy a szigetelőréteg nem telik meg vízzel, így az anyag megtartja a tökéletes hőszigetelő tulajdonságait szélsőséges körülmények között is.

 

A szórt poliuretán hab alkalmas vakolat alatti hőszigetelésre is, de mindenképpen számolni kell a technológiából adódó felületi egyenetlenséggel, melyet vakolattal kell kiegyenlíteni.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail