LÁBAZAT SZIGETELÉS

Lábazati hőszigetelés nélkül háza mezítláb áll.

 

Az emberek jelentős része teljesen megnyugszik a külső házfal szigetelése után, viszont a lábazatszigetelés sem elhanyagolható, amikor építi, felújítja otthonát. Ha a lábazat szigetelése elmarad, akkor a szigetelt homlokzat és a szigeteletlen lábazat csatlakozásánál kialakuló légmozgás erőteljesebben fog jelentkezni, mivel a csupasz betonfelület nagyon erős hőhidat jelent. Számíthatunk a nedvesség lecsapódására, penészesedésre, ami akár a padlóburkolatot is roncsolhatja. A lábazat a felverődő csapadék, fagyhatás, fokozott mechanikai igénybevétel miatt könnyen elvizesedhet, megsérülhet. 

 

A lábazat általában vasbetonból készül és minden esetben fagyálló, ezért látszólag nem jelenthet komolyabb gondot a nedvesség. Viszont a nedvességgel együtt járó sóterhelés is a lábazatot éri a legjobban, ami salétromosodáshoz vezet. Ezt az állapotot mindenáron meg kell előzni a kiváltó okok megszűntetésével.

 

Az általunk szórt minőségi szigetelőanyag 95%-ban zárt cellákat tartalmaz, ezért egyetlen csepp vizet sem vesz fel. Páratlan tapadási képessége révén egyszerűen alakíthatunk ki egy tökéletes vízzáró réteget. A helyszíni gyártásnak köszönhetően egybefüggő felületet alkot, amelyen nem található illesztési és toldási pont, ezáltal egy olyan hőhídmentes felületet kapunk, amely kitűnő szigetelési képességekkel bír.

 

A tervezés során a hőszigetelés helyigényét biztosítani kell. A lábazatok hőszigetelését a belső padlóvonal alá legalább fél méterrel le kell vezetni ahhoz, hogy a hőhidak káros hatásai megszűnjenek.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail