LAPOSTETŐ SZIGETELÉS

A lapostető alkalmazása előnyös tulajdonságainak köszönhetően a családi házak építésénél is egyre nagyobb teret hódít.

 

Aki kedveli a minimalista, tiszta formákat, valószínűleg a lapostetők rajongója. Ez a fogalom a csaknem vízszintes tetőket takarja. Előnye ennek a megoldásnak a letisztult jelleg mellett, hogy akár tetőteraszt is kialakíthatunk rajta. Ugyanakkor a lapostetők szigetelése rendkívül gondos, szakszerű kivitelezést igényel energetika és élettartam szempontjából.

 

A lapostetők általában hagyományos, bitumenes lemezzel borítottak. Ez a korszerűtlen szigetelés már néhány év után elöregszik, elhasználódik, ezért funkcióját nem képes ellátni. Az illesztési pontoknál bejut a víz és a téli fagyok hatására egyre nagyobb réseket alakít ki, így rövid idő múlva az épület beázik.

Szerencsére már a múlté az a negatív vélekedés, hogy a lapostetők könnyen beáznak illetve nem szigetelnek jól, mivel a helyszínen előállított poliuretán hab kiváló megoldás a vízszigetelésre, amely egyben a hőszigetelési feladatokat is ellátja. A szórási eljárásnak köszönhetően teljesen egybefüggő, kompakt réteget alkot. Az így készült szigetelés vízzáró, illesztési és toldási pontoktól mentes, valamint rugalmas, ebből kifolyólag az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is megoldódnak. A technológia alkalmazásával nincs szükség a régi szigetelés eltávolítására sem. Az anyag páratlan tapadási képessége révén egyszerűen felhordható a bitumenes rétegre. A kivitelezés után egy lépésálló, terhelhető felületet kapunk. Az általunk szórt poliuretán hab kitűnő vízzáróságán kívül rendkívül jó hőszigetelő értékekkel is rendelkezik, ezért tökéletes védelmet nyújt télen a hideg, nyáron a meleg ellen.

 

A szórt poliuretán hab talán egyetlen hátránya, hogy UV sugárzás hatására elbomlik, ezért valamilyen módszerrel óvni kell a közvetlen napfénytől. Erre cégünk, a PUR-Szigetelő Kft. egy speciális, UV-védő bevonatot használ, hogy az elkészült szigetelés hosszú élettartamú legyen.

 

UV-védő bevonat

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail