PADLÓ, BETONALJZAT-SZIGETELÉS

A házak hőveszteségének igen jelentős hányadát teszi ki a hiányzó aljzatszigetelés, mivel a fűtési energia több mint 15%-a, a talajszint irányába távozik.

 

A talajból jövő hideg és nedvesség rendkívül ronthatja az adott épület falainak hőszigetelését, valamint az állagvédelem fenntartásához is nélkülözhetetlen. Olyan helyiségeknél, ahol a padló közvetlenül a talaj szintjén található, több gond is felmerülhet. A földfelszín felé párolog a talajnedvesség, így veszélyezteti az ott lévő terület szárazságát. A régi épületek esetében kiemelten tapasztalható, hiszen a korábbi években nem fordítottak gondot erre. Komfortérzetünket jelentősen tudja rontani, ha télen, egy hideg felületen kell járni, ezért a padlót hőszigetelni nem is elsősorban az energiatakarékosság okán kell. A másik, hogy a padlók esetében az utólagos hőszigetelés különösen nagy gonddal jár. Az új ajtóküszöbök kialakítása, és a belmagasság csökkenése is elriaszthat ettől a lépéstől. Érdemes tehát már a kivitelezés fázisában teljes körűen szigetelni a házat.

 

Egy jó hőtechnikai paraméterű épület szinte igényli a kishőmérsékletű fűtési rendszert. A padlófűtés az alacsony hőmérsékletű, sugárzó fűtések közé tartozik. A fűtött helyiségben kialakuló függőleges hőmérséklet eloszlás ennél a fűtési módnál közelíti meg leginkább az ideálist, ami a magassággal egyre csökkenő levegő és nagyobb padló közeli hőmérsékletet jelent. Nem véletlen, hogy a kényelméről is híres ókori Rómából is maradtak fenn emlékek.

 

Mindegy, hogy épületünkben milyen fűtési rendszert használunk, nagyon fontos a padlózat megfelelő hő- és hangszigetelése, hogy elkerüljük a lefelé irányuló hőveszteséget. Közbenső födémek esetében szintén ajánlott a szigetelés, mert ha egy egységen belül is van az adott födém és az alsó rész is hasonló hőmérsékletű, akkor sem indokolt az épületszerkezetek általános fűtése.

Aljzat- és padlószigetelések esetében elengedhetetlen a megfelelő minőségű, teherbíró szigetelés. Eddig a padlózatok hőszigetelését minden esetben lépésálló hungarocellel, valamint a vízszigetelését bitumenes nehézlemezzel lehetett elvégezni. Ezeknél a szigetelési formáknál kínál cégünk, a PUR-Szigetelő Kft. egy jobb és tökéletesebb megoldást.

 

Az anyag a szerelőbeton kiszáradása után közvetlenül a felületre permetezhető. A helyszíni gyártásnak köszönhetően egybefüggő felületet alkot, amelyen nem található illesztési- és toldási pont, ezáltal egy olyan hőhídmentes felületet alkot, amely páratlan hőszigetelési képességekkel bír. A szórásos technológia egyszerűvé teszi a különböző csövek, vezetékek körülszigetelését is, mivel a hab növekedése közben hézagmentes, egybefüggő felületet képezve körbe vonja a tárgyakat.  Nagy teherbírásának köszönhetően egyből képes fogadni a betonréteget. A rákerülő vakolat, aljzatbeton alá nem kell közvetítő anyagot használni. Alkalmazása esetén megtakarítható a talajnedvesség ellen használt bitumenes lemez is, mivel önmagában is elegendő erre a célra. Az egybefüggő habréteg kiválóan teljesít, hőpáncélként tartja a meleget a lakótérben. 

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail