PINCESZIGETELÉS

A pincék sok esetben kihasználatlanul állnak, telepakolva rég nem használt holmikkal. Ezeket a tereket is kiválóan lehet hasznosítani egy kis átalakítást követően.

 

Általános szabály, hogy minél mélyebbre nyúlik egy épületrész, annál nagyobb a vizesedés, beázás veszélye. Ezért a pincékben, alagsorokban  jelentkeznek először a nem megfelelő vízszigetelés és csapadékvíz-, rétegvíz elvezetésének jelei. Először megjelennek a pincefalakon a vizesedés, beázás első jelei, majd később az is előfordulhat, hogy jelentősebb mennyiségű víz áramlik a pincénkbe, tócsákat hozva létre az aljzaton. Agresszív talajvíz esetén a nem megfelelő szigetelés az épület megsüllyedéséhez is vezethet.

 

A pincefödémek szigetelése is gyakran megoldhatatlannak tűnő problémának tűnik, mivel a meglévő mennyezeti magasságok a hagyományos szigetelést nem teszik lehetővé, avagy nincs lehetőség a gazdaságos szigetelésre, mint pl. a boltíves mennyezetek esetében, viszont a pincefödém utólagos szigetelésével nem csak a fűtés költségeit faraghatja le, hanem a földszinten is kellemes, otthonos légkört teremthet. A födém szigetelését követően elenyésző lesz a lakóhelyiségekből a pince felé leadott hő mennyisége.

 

A szórt purhab szigetelés választása, mint víz-, mint hőszigetelés tekintetében tökéletes megoldást nyújt pincék esetén is. A kétkomponensű poliuretán habot közvetlenül a felületre lehet permetezni. Páratlan tapadási képessége révén egyszerűen alakíthatunk ki a pince mennyezetén vagy oldalfalán egy tökéletes víz- és hőzáró réteget, mivel nincs szükség semmiféle mechanikus felfogatásra. Az általunk szórt minőségi szigetelőanyag 95%-ban zárt cellákat tartalmaz, ezért egyetlen csepp vizet sem vesz fel, ezért gyakorlatilag a pince egész területén alkalmazható. Bármiféle felület javítása feleslegessé válik, mivel a szórásos eljárásnak köszönhetően a purhab felveszi a felület formáját és egy egybefüggő, kompakt szigetelést biztosít.

 

Alacsony mennyezetmagasság esetében, mint például karbantartó járatokban is ez a legegyszerűbb és legjobb megoldást a tartós és hatásos hőszigeteléshez. A poliuretán hab páratlan szigetelési értéke mellett egyéb szigetelőanyagokhoz képest is csak körülbelül 50 %-os vastagságot igényel.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail