SZARUFÁK KÖZÖTTI SZIGETELÉS

Energetikai szempontból a legelőnyösebb magastetőknél a szarufák közötti hőszigetelés. 

 

A szarufák közötti hőszigetelés csak akkor vizsgázhat kitűnőre, ha azt egybefüggően, légtömören és szélállóan építik fel. A legtöbb embernek a kőzetgyapot jut eszébe, ha hőszigetelni szeretné a tetőteret. Ez a laza szerkezetű anyag beépítés után már néhány évvel zsugorodik, lecsúszik a szarufák között és nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy a szigetelést alaposabban szemügyre véve megállapítsuk, az már nem látja el megfelelően a feladatát. Korábban elterjedek voltak még a táblás polisztirollapok is, melyek illesztésénél gyakran alakultak ki hőhídak. A hőhíd az az épülethatároló szakasz, ahol az átlagoshoz képet jelentős többlet hőveszteséggel kell számolni, szerencsétlen esetben pedig akár páralecsapódás, penészesedés is lehet az eredménye. Az ácsszerkezetű tetőknél az illesztési hézagok által okozott hőveszteség a 10-65 %-ot is elérheti.

 

Manapság az építőiparban használatos szigetelőanyagok rangsorba állításával megállapítható, hogy a szórt poliuretánhab a legjobb tulajdonságú hő- és vízszigetelő anyag homlokzati- és tetőszigetelésre.

 

A purhab szigetelési forma nagy előnye a régi szigetelőanyagokkal szemben, hogy nem zsugorodik, nem esik össze, valamint az egészségre ártalmatlan. A szórásos technológiának köszönhetően az anyag a legkisebb réseket is maradéktalanul kitölti, így egy kompakt, varratmentes szigetelőréteget biztosít, ezáltal megszűnnek a rögzítők vagy hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben. Az általunk szórt anyag kitűnő tapadási képessége miatt lehetséges az is, hogy egy tervezett tetőcsere során épületünk szigetelését a régi kőzetgyapot vagy polisztirol réteg eltávolítása nélkül, a kimagasló teljesítményű poliuretán habbal egészítsük ki, mivel a hab bármire közvetlenül felhordható és megold mindenféle víz- és hőszigetelési problémát.

 

A pusztán hő- és vízszigetelő képességnél és a fűtési költségek minimalizálásánál még értékesebb a lakótér komfortossága. A szórt poliuretán hab egy teljes, felületében zárt hőszigetelés, amely olyan szélálló szigetelő burkot alkot, ami alatt nagyon kellemes élni. Alkalmazása esetén a teljes tetőszék a hőszigetelésen belülre kerül. A szigetelés leválasztja a tetőszerkezetet a nap folyamán ingadozó külső hőmérséklettől, így csökkenti a gerendázat esetleges recsegését, ráadásul a tetőszék hőtároló képességét is kihasználja az egyenletes tetőtéri klíma érdekében.

 

A külső oldali szigetelés csak a tetőfedés bontásával készíthető, amit az anyag felhordása után helyre kell állítani.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail