TERASZ, ERKÉLY SZIGETELÉS

Az épülethez tartozó szabadterek megnövelik a lakás hasznosítható méretét. 

 

Meglévő, netán több évtizedes lakóépületeink felújítás szempontjából bajos, sok bosszúságot rejtő része a terasz. A teraszok nagy része födémként van megépítve, tehát emeleti lakásokhoz csatlakozik, alatta védelmet igénylő lakótérrel, viszont jellemző a probléma, hogy burkolatuk túlnyomó részben előbb utóbb felfagy. Ebben az esetben lehetséges hibaforrás a dilatálás hiánya valamint az, hogy az teraszok szélein a vízorr kialakítása nem készült el vagy rosszul van kialakítva. Ezért a lefolyó víz áztatja a homlokfalat, az alattuk levő helyiségben ázási nyomok találhatóak, súlyosabb esetben beázhatnak. Talajon fekvő teraszok esetében az alulról jövő hideg és nedvesség okozhat problémát. A talajpára átnedvesíti a rétegeket és ez kifagyáshoz, az aljzat és burkolat károsodásához vezethet. Ezeknek a teraszoknak mind hatékony csapadékvíz-szigeteléssel, mind hőszigeteléssel kell rendelkezniük.

 

Régebbi teraszok esetén a hőszigetelés többnyire csekély mértékű, sokszor átázott, elkorhadt. A ma érvényben lévő energetikai rendelet szerint jóval vastagabb hőszigetelés szükséges, mint az előző évtizedekben. Ez sokszor nagy gond, mert a belső padlóvonal és a meglévő küszöbszint adott, annál magasabb külső járószint kialakítása legtöbbször nem megoldható.  A csapadékvíz elleni védekezést legtöbbször bitumenes lemezzel vagy még ettől is gyorsabban öregedő oxidbitumennel oldották meg.

 

A PUR-Szigetelő Kft. az egyik legjobb technológiai eljárást kínálja, amely kiváló megoldás a vízszigetelésre és egyben a hőszigetelési feladatokat is ellátja. Az általunk szórt poliuretán szigetelőhab 95%-ban zárt cellákat tartalmaz, ezért egyetlen csepp vizet sem vesz fel. A szórásos eljárásnak köszönhetően illesztési és toldási pontoktól mentes, teljesen egybefüggő réteget alkot. Az így készült szigetelés vízzáró, valamint rendkívül rugalmas, ebből kifolyólag az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is megoldódnak. 

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail