TETŐSZIGETELÉS

A tető elsődleges és egyben legvékonyabb takaró szerkezete az épületeknek.

 

Tetőterünk a téli és nyári hónapokban egyaránt szinte elviselhetetlen klímával rendelkezhet, ha rosszul vagy egyáltalán nem szigeteljük azt. Hiába vannak jól szigetelt oldalfalaink, ablakaink, ha gyenge a tetőtér szigetelése. Mivel ez az elem a második legkomolyabb hőveszteséget okozó felület a házon - átlagosan 26% - így rengeteget spórolhatunk hőszigetelésével.

 

Sajnos a legtöbb ingatlan a hagyományos, szálas technológiával van szigetelve, ami rengeteg problémához vezethet. Az illesztéseknél gyakran alakulnak ki hőhídak, ahol idővel páralecsapódás keletkezik és a szigetelés saját súlyától összeesik. Ebben az esetben már nem látja el megfelelően a feladatát és akár hosszú távon egészségügyi problémákat okozó penészesedés, gombásodás is előfordulhat.

 

A hőszigetelés hatékonyságának javításával, illetve a szigeteletlen tetőterek utólagos szigetelésével jelentős mértékben tudjuk csökkenteni a fűtésre felhasznált energia mennyiségét és az összes energiafelhasználáson belüli arányát is. A tetőtér hőszigetelésénél a legfontosabb a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása. Nem elég figyelembe venni csupán a hővezetési tényezőt, mivel a szigetelésének ki kell töltenie a tetőszerkezet szarufái közötti teret, továbbá szorosan kell illeszkednie a sarkokba és törési pontokba. Ezért a felhasznált anyagnak jó szigtelési tulajdonságai mellett rugalmasnak is kell lennie.

 

Erre a célra is a legmegfelelőbb anyag a poliuretán szigetelőhab. A szórásos technológiának köszönhetően az anyag a legkisebb réseket is maradéktalanul kitölti, így egy kompakt, hézagmentes szigetelőréteget biztosít. Zárja a vizet, a hőt és elöregedett tetők esetén is megold mindenféle problémát, még más szigetelési alternatívák ezt nem tudják nyújtani. Megszünteti a szerkezeti hőhidakat és hosszan tartó tetőburkolati rendszert garantál, amely mentes mindenféle szigetelési hiányosságtól. Egyedülálló szigetelőértékkel rendelkezik, ezért tökéletes védelmet nyújt otthonának évszaktól függetlenül.

 

A tetőterek hőszigetelése történhet belülről, a szarufák között, fóliára, de mivel az általunk használt anyag kitűnő vízszigetelő tulajdonsággal is bír, így közvetlenül a cserepekre is felhordható, nem szükséges külön párazárást kialakítani. Ebben az esetben a homogén felület statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet. Úgy összefogja a tetőt, hogy azt a nagy erősségű szél sem képes megbontani. 

 

A hőszigetelő rendszer óriási előnye, hogy gyorsan kivitelezhető, így az épület mindennapos működésében nem okoz fennakadást. 

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail