POLIUREA BEVONATI RENDSZER

A poliurea vagy más néven polikarbamid, egy igazán kivételes tulajdonságokkal rendelkező anyag, mely sokoldalú felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Leginkább vízzáró, szigetelő bevonatként, beton és acél felületek korrózióvédelmére, kopásálló felületek kialakításához használjuk. Óriási előnye a hagyományos anyagokkal szemben a kivitelezés gyorsasága és az elkészült bevonat rendkívüli tartóssága. A kétkomponensű polikarbamid elasztomerek a bevonatok új, dinamikusan fejlődő szegmensét alkotják.

 

A poliurea már az 1950-es, ’60-as években ismert volt a kémikusok számára viszont a nagyon gyors reakcióidő miatt szinte képtelenség volt a felhasználása. A megoldást a két komponensen szóró mobil berendezések jelentették, aminek köszönhetően villámgyorsan elterjedt a technológia használata az egész világon.

 

Hasonlóan az általunk alkalmazott hőszigetelési eljáráshoz, a speciális szerkezet itt is külön-külön szállító csöveken keresztül, nagy nyomással juttatja el az  összetevőket a szórópisztolyig. Az anyag felületre permetezése után pár másodpercen belül kialakul az egybefüggő, toldás és illesztésmentes bevonat, mely leginkább egy rugalmas műanyaghoz hasonlítható.

 

A poliurea nem egy meghatározott bevonat vagy előírás. Mindig az adott felület, környezet és igénybevétel pontos ismerete után lehetséges beállítani a megfelelő rendszert. Általában medence bevonatként, rugalmas-, ipari padlózatként vagy korrózióálló védőrétegként alkalmazzuk, de felhasználásának csak a képzelet szab határt.

 

 Felhasználási területek...

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail