TERMÉNY-, TAKARMÁNYTÁROLÓ SZIGETELÉS

A hőszigetelő, illetve vízzáró rétegre vonatkozó elvárások az utóbbi években, a mezőgazdaságban is folyamatosan növekedtek. A jó szigetelésnek köszönhetően az elhelyezett árut vagy terményt – legyen szó burgonyáról, hagymáról, répáról, káposztáról vagy egyéb zöldségről, gyümölcsről – állandó tárolási hőmérsékleten tarthatjuk, biztosan megőrizve minőségét a teljes raktározási idő alatt.

 

Az általunk alkalmazott szórt poliuretán szigetelés kiválóan alkalmas erre a célra. Az anyag nemcsak első osztályú szigetelési tulajdonságainak, hanem a szórási technika révén létrejövő hézag- és varratmentes bevonatrétegnek köszönhetően is kimagasló eredményeket mutat fel, különösen a raktárhelyiségekben, ahol a szigetelés mellett a szellőzés is igen fontos.

A résmentes szigetelőréteg garantálja, hogy a rendelkezésre álló szellőzőrendszer megfelelően ellátja feladatát és a légtömegek a kívánt úton lépnek be, illetve távoznak. A szórt poliuretán habréteg szigetelési tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a betárazás szakaszban az áru gyorsabban lehűljön és a raktárban a kívánt hőmérséklet, illetve a páratartalom a teljes tárolási idő alatt  garantáltan egyenletes értéken maradjon.

BURGONYATÁROLÓ SZIGETELÉS

A megfelelő szigeteléssel rendelkező raktárhelyiség hozzájárul az eredményes tároláshoz. Kiváló minőségű szórt habunkat bármilyen felületre fel tudjuk hordani. A szigetelés felületi tárolásra is alkalmas, hiszen nagy szilárdságának köszönhetően közvetlenül a habra is helyezhető az áru.

HAGYMATÁROLÓ SZIGETELÉS

A vöröshagyma fogyasztása az év során nem idényjellegű, így a raktározás elválaszthatatlan láncszeme a termesztésnek. A jó tárolás feltétele az alacsony hőmérséklet, a csekély páratartalom és a folyamatos légcsere, amely megakadályozza a páralecsapódást. 

ZÖLDSÉG-, GYÜMÖLCSTÁROLÓ SZIGETELÉS

Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól eltérő hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát. Szigetelésünkkel azonban ezeket a hibákat is tudjuk kezelni, mely magasabb hasznot eredményez.

KONDENZVÍZ MENTESÍTÉS

A fém- és trapézlemezeken a födémtartományban keletkező kondenzvíz problémája újra és újra jelentkezik, különösen szigeteletlen felületek esetében. A burgonyatárolókban vagy más mezőgazdasági termények raktáraiban a kondenzvíz szintén nagy ellenség, amely rontja a termékminőséget és azzal együtt a kívánt hozamot is.

HŰTŐHÁZ, HŰTŐKAMRA SZIGETELÉS

A speciális hőhídmentes kapcsolat  minimalizálja a hőveszteséget, mindez jelentős energia megtakarítást eredményez. A hűtéstechnika területétől az élelmiszer feldolgozáson keresztül, számos ipari alkalmazásra van példa.

MEZŐGAZDASÁGI CSARNOK SZIGETELÉS

A szórt purhab villámgyorsan felvihető és alkalmas új vagy felújításra szoruló csarnokok számára is, mert a hab a régi szigetelőrétegeken is kitűnően megtapad. Könnyűszerkezetes épületek esetében a fém főtartók biztonságos, hőhídmentes szigetelése is fontos tényező, mivel ezek a páralecsapódások lehetséges helyei. 

GABONATÁROLÓ, MAGTÁR SZIGETELÉS

Bizonyára sok mezőgazdasági termelő találkozott a beázó, párásodó magtárak problémájával és az abból adódó terménykárosodással, valamint az ennek következményeként jelentkező anyagi kárral. Erre a problémára a megfelelő megoldást csak a helyesen megválasztott épületszigetelési módszer adhatja meg.    

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail