GABONATÁROLÓ, MAGTÁR SZIGETELÉS

Bizonyára sok mezőgazdasági termelő találkozott a beázó, párásodó magtárak problémájával és az abból adódó terménykárosodással, valamint az ennek következményeként jelentkező anyagi kárral. Erre a problémára a megfelelő megoldást csak a helyesen megválasztott épületszigetelési módszer adhatja meg.

 

Egy gazdaságnak elsősorban hasznot kell termelnie. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy fenntartási költségek és az előforduló anyagi károk a lehető legalacsonyabbak legyenek. A gabonatárolókon, magtárakon többnyire régi tetőszerkezet található, amely az idő elteltével és a karbantartás hiányában már nem nyújt megfelelő szigetelést a csapadékvíz és a páralecsapódás ellen. Az újabb, trapézlemezes megoldások hátránya pedig az, hogy a lecsavarozás a hullámvölgyekben történik, így a lefolyó víz a csavarokon keresztül folyik le. A szél és a hőtágulás hatására a lemeztáblák mozgása miatt a lyukak egyre nagyobbakká válnak, míg a trapézlemezes tető elkezd csöpögni. Egy átlagos magtár tetőfelületén több ezer csavarlyuk, mint potenciális beázási pont van jelen.

 

A tetőszerkezet hiányosságait az általunk szórt purhab minden téren kijavítja. Alkalmazásával egy olyan egybefüggő, homogén felületet hozunk létre, mely a szerkezet egyéb felújítása nélkül hosszú időre megoldja a gabonatárolók, magtárak hő- és vízszigetelését. Tulajdonságainak köszönhetően optimalizálja a hőmérsékletet és a páralecsapódást is megszünteti, mindemellett rugalmas, az épülettel együtt dilatál.

Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail