IPARI-, KERESKEDELMI CSARNOK SZIGETELÉS

A szórt poliuretán szigetelőhab egyik legnépszerűbb felhasználási területe az ipari csarnokok utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése.

 

Általában a könnyűszerkezetes ipari csarnokok, kereskedelmi épületek tető- és falburkolati anyaga a trapéz- vagy hullámlemez, valamint az egyre népszerűbb kétrétegű, bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal előre gyártott szendvicspanel. 

 

Az ilyen anyagokból készült épületek esetén az illesztési- és rögzítési pontoknál gyakran fordul elő páralecsapódás, pontatlan tömítésből adódó beázás, helyszíni vágásból, csavartúlhúzásból eredő rozsdásodás. Ezek sajnos nem csak esztétikai hibákat okoznak, hanem az egész épület élettartamát is jelentősen megrövidítik. A csapadékvíz a legkisebb repedésekbe is bejut, innen pedig már csak egy lépes, hogy az ott előbb-utóbb kárt okozzon. Ez egyrészt kellemetlen tavasszal és ősszel, amikor csöpög a tetőről a víz, esetleg gyöngyözik a fal, másrészt pedig télen, mikor a csapadék megfagy a résekben és szétrepeszti az illesztések mentén a paneleket, lemezeket.

 

Mivel a szórt poliuretán hab egy szórási eljárással felhordott, varratmentes szigetelésforma, a legjobb megoldást jelenti ezeknél az épületeknél, mivel több száz vagy akár több ezer négyzetméter tökéletes, toldás- és illesztésmentes szigetelése más anyagokkal vagy technológiával nem lehetséges. Ekkora felületek esetében mutatkozik meg legjobban a technológiánk szinte minden tulajdonsága és előnye, legyen szó új épületről vagy régi, betonszerkezetes csarnokról.

 

A szórt hab szigetel és kiiktatja a rögzítők, hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben. Alkalmazása esetén megszűnik a páralecsapódás, valamint a tetőszerkezet illesztési pontjainál és a rögzítő csavaroknál történő beázás, korrózió. Külső szigetelés esetén, a nyáron a nap nem melegíti fel a trapézlemezt, így állandósul az épület belső levegőjének hőmérséklete is.

 

Ilyen, méretes épületeknél már a dilatációs mozgásokkal is számolni kell. Az ezekből származó szigetelési hibák megjelenése a szórt purhabbal teljes mértékben kiküszöbölhető, az épület stabilitása is jelentősen javul. A hab olyan mértékű merevítést eredményez, hogy megszűnnek a nagy szelek által letépett lemezek okozta viharkárok, viszont csekély súlyának köszönhetően a legkisebb mértékben terheli az épület szerkezetét. A nagy keménységű szigetelés nagynyomású tisztítóval, gőzborotvával is tisztítható, így fenntartható a csarnok optimális higiéniája is.

 

A hőszigetelés eredményeként a csarnokok temperáló fűtésére, hűtésére felhasznált energia is jelentősen csökkent. Ez az üzemeltetési költségekben is nagy megtakarítást hoz, valamint környezetvédelmi szempontból is jelentős.

Druckversion Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail