IPARI-, KERESKEDELMI CSARNOK-CSARNOK TETŐ SZIGETELÉS

Ipari- és kereskedelmi csarnok szigetelésre azért van szükség, hogy a lehető legjobb hőmérsékleti feltételeket biztosítsuk a termelés, gyártás és a munkavégzés számára. Nem beszélve az alapanyagok, készáru, eszközök, gépek, stb. tárolásáról raktározásáról. A hőszigetelés elengedhetetlen tehát mind a teher-, mind a termelőcsarnokok számára, a gyártási folyamatok és a dolgozók kényelme miatt. Érdemes nem pusztán csarnok tető szigetelésben gondolkozni, mivel rendszerint az épület egész felületére jellemző a nagy hőveszteség.  

 

Milyen csarnok szigetelés, csarnok tető szigetelés oldható meg szórt poliuretán habbal? 

 • könnyűszerkezetes ipari csarnok, ipari épület szigetelése

 • “Lindab” lemez csarnok szigetelése 

 • előre gyártott csarnok szigetelése

 • beton csarnok szigetelése

 • donga csarnok szigetelése

 • íves csarnok szigetelése

 • mezőgazdasági csarnok szigetelése

 • raktárépületek szigetelése

 • piac - és kereskedelmi csarnokok szigetelése

 • bevásárlóközpontok szigetelése

 • sportcsarnok szigetelése

 • rendezvénycsarnok szigetelése 

Milyen anyagokat használunk a csarnokok és raktárépületek szigetelésére, csarnok tető szigetelésre? 

 

A szórt poliuretán szigetelőhab egyik legnépszerűbb felhasználási területe az ipari csarnokok utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Ez a hőszigetelő termék ideális a a falfelületek valamint a tető belülről történő szigeteléséhez. A purhab szigetelésének számos előnye között szerepel az optimális energiahatékonyság és a fűtési költségek jelentős csökkenése a hőszigetelt csarnokban.

 

Általában a könnyűszerkezetes ipari csarnokok, kereskedelmi épületek tető- és falburkolati anyaga a trapéz- vagy hullámlemez, valamint az egyre népszerűbb a kétrétegű, bevonatos acéllemez között hőszigetelő maggal előregyártott szendvicspanel. Az ilyen anyagokból készült épületek esetén az illesztési- és rögzítési pontoknál gyakran fordul elő páralecsapódás, pontatlan tömítésből adódó beázás, helyszíni vágásból, csavartúlhúzásból eredő rozsdásodás. Ezek sajnos nem csak esztétikai hibákat okoznak, hanem az egész épület élettartamát is jelentősen megrövidítik. A csapadékvíz a legkisebb repedésekbe is bejut, innen pedig már csak egy lépés, hogy az ott előbb-utóbb kárt okozzon. Ez egyrészt kellemetlen tavasszal és ősszel, amikor csöpög a tetőről a víz, esetleg gyöngyözik a fal, másrészt pedig télen, mikor a csapadék megfagy a résekben és szétrepeszti az illesztések mentén a paneleket, lemezeket.

 

A purhab használatának előnyei a csarnokok szigetelésénél

 

Mivel a szórt poliuretán hab egy szórási eljárással felhordott, varratmentes szigetelésforma, a legjobb megoldást jelenti ezeknél az épületeknél, mivel több száz vagy akár több ezer négyzetméter tökéletes, toldás- és illesztésmentes szigetelése más anyagokkal vagy technológiával nem lehetséges. Ekkora felületek esetében mutatkozik meg legjobban a technológiánk szinte minden tulajdonsága és előnye, legyen szó új épületről vagy régi, betonszerkezetes csarnokról.

 

A szórt hab szigetelés kiiktatja a rögzítők, hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben. Alkalmazása esetén megszűnik a páralecsapódás, valamint a tetőszerkezet illesztési pontjainál és a rögzítő csavaroknál történő beázás, korrózió. Külső szigetelés esetén, a nyáron a nap nem melegíti fel a trapézlemezt, így állandósul az épület belső levegőjének hőmérséklete is.

 

Ilyen, méretes épületeknél már a dilatációs mozgásokkal is számolni kell. Az ezekből származó szigetelési hibák megjelenése a szórt purhabbal teljes mértékben kiküszöbölhető, az épület stabilitása is jelentősen javul. A hab olyan mértékű merevítést eredményez, hogy megszűnnek a nagy szelek által letépett lemezek okozta viharkárok, viszont csekély súlyának köszönhetően a legkisebb mértékben terheli az épület szerkezetét. A nagy keménységű szigetelés nagynyomású tisztítóval, gőzborotvával is tisztítható, így fenntartható a csarnok optimális higiéniája is.

 

A hőszigetelés eredményeként a csarnokok temperáló fűtésére, hűtésére felhasznált energia is jelentősen csökkent. Ez az üzemeltetési költségekben is nagy megtakarítást hoz, valamint környezetvédelmi szempontból is jelentős.

 
Druckversion | Sitemap

PUR-Szigetelő Kft.

H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522

E-mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail