SZÓRT POLIURETÁN HAB SZIGETELÉS

A poliuretán kifejlesztése Otto Bayer (1902-1982) német kémikus nevéhez fűződik, aki 1937-ben állította elő először ezt a mai napig széles körben használt anyagot, ami a modern életben gyakorlatilag mindenütt megtalálható a környezetünkben. A székben, az ágyban, a háztartásbanban, az autóban és még megszámlálhatatlan olyan tárgyban, amit minden nap használunk. Ez a műanyagok egyik legsokoldalúbb termékcsoportja. A felhasználási lehetőségek listája hosszú és napról napra tovább bővül, ahogy új felhasználási területeket találnak ehhez a könnyen alkalmazkodó anyaghoz.

 

Az épületek esetében a legfontosabb felhasználási területe a hő- és vízszigetelés, amire úgy tekintünk, mint a globális felmelegedéshez vezető széndioxid-kibocsátás mérséklésének megfizethető, tartós és biztonságos módjára, mivel drámai módon csökkenti az otthonok és különböző gazdasági épületek hőveszteségét.

 

Az általunk szórt poliuretán hab szigetelés egy olyan technológia, amellyel már nem csupán hézag kitöltést végezhetünk, hanem tökéletes hő- és vízszigetelő rendszert építhetünk ki. A molekuláris szerkezetű, zártcellás szigetelőhab cellafalai a vizet nem, a páradiffúziót viszont átengedik. Eme tulajdonságainak köszönhetően a hab a vizet zárja, ugyanakkor “lélegzést” biztosít a szigetelt felületnek.

 

A szigetelés két folyékony halmazállapotú anyag vegyületéből áll, amit a beállított keverési arány alapján egy speciális nagynyomású berendezéssel, külön-külön szállítócsövekben juttatjuk el a szórópisztolyig és az adott helyszínen viszünk fel a szigetelendő felületre. Szóráskor habréteg keletkezik, melynek jellemző tulajdonsága a rés- és illesztésmentességen túl egy finom hálós, cellás réteg, mely hőfejlődés mellett néhány másodperc alatt zárt szigetelőréteggé keményedik. A felhordás több rétegben történik, így bármely kívánt anyagvastagság megvalósítható.

 

A szórt poliuretán hab egy igen sokoldalú anyag, amely bizonyítottan megfelel az építőipar kihívásainak és lehetővé teszi a bonyolult épületek egyszerű és gyors szigetelését.  Alkalmazásával megszüntethető mindenféle olyan jellegű probléma, melyek a hagyományos szigetelések esetében nem megoldható. 

 

Felhasználási területek...

Druckversion Druckversion | Sitemap
PUR-Szigetelő Kft.
H-7700 Mohács

Telefon: +3620/481-0522
E-Mail: info@pur-szigetelés.eu


Anrufen

E-Mail